Zoekmachine optimalisatie (SEO) trainingen

Online vindbaarheid is een van de belangrijkste en best scorende onderdelen binnen online marketing. SEO activiteiten dragen bij aan de vindbaarheid van je website. Maar welke activiteiten zorgen bij jou voor een toppositie in Google en hoe speel je in op het zoekgedrag van je doelgroep?

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, de Engelse benaming voor zoekmachine optimalisatie. Zodra je iets opzoekt in de zoekmachine kom je terecht op een pagina met diverse zoekresultaten. Deze zoekresultaten zijn opgedeeld in betaalde (per klik wordt er betaald) en organische resultaten. De positie van je website van de organische resultaten kun je beïnvloeden door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Hoe beter je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, hoe hoger je posities zullen zijn in Google. Je zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt door je doelgroep. Meer relevante bezoekers naar je website zal leiden tot meer omzet. Zoekmachine optimalisatie is een van de goedkoopste manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Daarnaast is SEO meetbaar en kun je de meeste werkzaamheden zelf uitvoeren. Wil je meer weten over SEO? Neem dan een kijkje op onze blog, volg de SEO Basistraining, de SEO Gevorderdentraining of de SEO Maatwerktraining.

SEO voor andere marketingcommunicatie disciplines

Voor iedereen die werkt in (online) marketing, communicatie of als ondernemer biedt méér kennis van SEO kansen. Bijvoorbeeld in PR is SEO onmisbaar voor nog meer zichtbaarheid van persberichten en ander nieuws. Als contentmarketeer krijg je meer bereik met de content als het goed gevonden wordt via zoekmachines. SEA-specialisten die landingspagina’s voor SEO optimaliseren krijgen een hogere kwaliteitsscore op advertenties en dus een lagere CPC.

Wat kan ik na een SEO training?

Na een SEO training van de Strakademie weet je hoe Google de ranking van de zoekresultaten bepaalt en hoe je hier voor je eigen website op in kunt spelen via content, populariteit en techniek. Je kent de termen van zoekmachine optimalisatie en hoe SEO zich verhoudt tot andere online marketinginspanningen.

Zoekmachine optimalisatie leren

Ben je nieuwsgierig geworden naar SEO en wil je meer over dit marketingkanaal weten? Volg dan één van onze trainingen uit het vakgebied SEO. Doordat de trainingen aan compacte groepen worden gegeven, hebben we tijd en aandacht voor ieder individu. We zullen uitgebreid antwoord op je vragen geven, zodat je na de training direct aan de slag kunt met het binnenhalen van meer relevante websitebezoekers. Door aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie ben je de concurrentie een stapje voor. Volg de SEO Basistraining, de SEO Gevorderdentraining of de SEO Maatwerktraining.

SEO basis

We leren je hoe Google werkt, de belangrijkste termen en hoe je zelf invloed uit kunt oefenen met content, populariteit en techniek

Bekijk training

SEO gevorderd

Heb je al ervaring met SEO en wil je een verdiepingsslag maken met jouw bedrijf? Dan is de SEO training voor gevorderden voor jou

Bekijk training

SEO maatwerk

Een SEO training op maat gemaakt voor jouw organisatie. Direct aan de slag met zoekmachine optimalisatie!

Bekijk training
Deze organisaties gingen je voor!