Zoekmachine Adverteren (SEA) training

Met zoekmachine adverteren (SEA) kun je in no-time relevante bezoekers naar je website trekken. Het enige wat je nodig hebt is een website, budget en een geoptimaliseerd Google Ads account. Tijdens onze SEA basistraining leren we je alle begrippen van het kanaal, gaan we dieper in op de kwaliteitsscore en zullen we zorgen dat je direct aan de slag kunt gaan met Google Ads. Voor de gevorderden bieden wij een training op maat aan.

Wat is SEA?

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising, de Engelse benaming voor Zoekmachine Adverteren. Zoals de naam al zegt, kun je adverteren met verschillende advertenties in zoekmachines. Het meest gebruikt is Google Ads (voorheen Google Adwords). Ook Bing wordt steeds meer gebruikt. Door middel van deze advertenties ben je vindbaar door en zichtbaar voor je doelgroep. Met SEA kan er geadverteerd worden in heel Nederland of in een specifiek afzetgebied (bijvoorbeeld Overijssel). Uitgebreide tekstadvertenties die bovenaan in de zoekresultaten worden getoond, werken met het PPC model (Pay-Per-Click). Bij het PPC model wordt er betaald per click, de vertoningen zijn gratis. Alle mogelijkheden van Google Ads worden besproken tijdens onze SEA trainingen.

Waarom SEA een grote kans is

Je vraagt je misschien af waarom je zou betalen om in de zoekresultaten van Google te staan als je ook al gratis in de organische zoekresultaten staat. Hier zijn meerdere redenen voor. Voor nieuwe websites duurt het vaak een tijdje voordat de website goed geïndexeerd wordt door de zoekmachine. Met SEA kun je dit omzeilen, je kunt meteen vanaf dag één bovenaan in Google komen. Zelfs voor een gevestigde website met veel nummer één rankings biedt SEA veel kansen, zeker als concurrentie ook adverteert. Advertenties komen namelijk altijd boven de organische resultaten. Zo kun je zelfs bovenaan de zoekresultaten komen als mensen jouw concurrenten Googlen. SEA biedt natuurlijk ook kansen voor zoekwoorden waar je wel op gevonden wil worden, maar waarbij je niet hoog rankt.

Wil je meer weten over zoekmachine adverteren (SEA)?

We hebben jarenlang ervaring en kennis opgedaan met het opzetten, monitoren en optimaliseren van Google Adwords accounts. De kennis delen we graag met mensen die willen beginnen met het kanaal of het één en ander al weten. Onze SEA-basistraining geven we in compacte groepen, zodat iedereen voldoende tijd en aandacht krijgt. We zullen uitgebreid antwoord geven op al je vragen en zorgen ervoor dat je na de training direct aan de slag kan gaan. Gebruik je al Google Ads en wil je meer verdieping? Bekijk dan onze SEA gevorderden training. Wil je meer training in een bepaalde mogelijkheid of onderwerp van zoekmachine adverteren en/of de training helemaal aangepast hebben voor jouw bedrijf? Kies dan voor onze SEA maatwerk training.

  • Direct aan de slag met SEA

  • 200+ tevreden klanten

  • Je mag zelf de datum & locatie bepalen

  • tijd & aandacht voor elke vraag

SEA Basis

We nemen je mee in zoekmachine adverteren. Alles wat je moet weten om een succesvolle campagne op te zetten, bespreken we in deze training.

Bekijk training

SEA Gevorderd

Beter je doelgroep bereiken, omzet verhogen en resultaten doormeten. Dit en meer leer je bij de SEA gevorderden training.

Bekijk training

SEA Maatwerk

Deze training is geschikt voor mensen die zich verder willen verdiepen in SEA. De training wordt op maat gemaakt voor je organisatie of vraagstuk.

Bekijk training
Deze organisaties gingen je voor!