Google Analytics Trainingen

Hoe maak je het gedrag van websitebezoekers inzichtelijk en hoe verleid je de websitebezoekers tot een aankoop? Meten is weten en daar draait het om bij Google Analytics. Tijdens onze trainingen leer je hoe je de marketingactiviteiten verbetert door data. De meest gebruikte tool om data van websitebezoekers te analyseren is Google Analytics.

Google Analytics

Google analytics is een gratis tool van Google die statistieken van je website in kaart brengt. Denk hierbij aan bezoekersaantallen, het aantal nieuwe bezoekers, de gemiddelde sessieduur, de woonplaats van bezoekers, hoe de bezoekers op jouw website gekomen zijn en nog veel meer statistieken. Deze data kan je verder helpen met het optimaliseren van je website of andere marketingactiviteiten. Tijdens onze Google Analytics basis training gaan we in op het correct instellen van Google Analytics, de data die essentieel is voor je website en hoe deze data geïnterpreteerd moet worden. Voor de ervaren gebruiker geven we de Google Analytics gevorderden training. Onze Google Analytics maatwerktraining is speciaal gemaakt voor jouw organisatie.

Google Tag Manager

Google Tag Manager is een geavanceerde tool voor online marketeers. Met behulp van deze tool hoeft er maar één keer een code geplaatst te worden in de website, zodat je vervolgens andere externe codes met behulp van Google Tag manager kan inladen. Het voordeel hiervan is dat je maar één keer een techneut nodig hebt, zodat je vervolgens andere codes zelf kan implementeren.

Deze tool wordt daarnaast ook gebruikt in combinatie met Google Analytics. Met behulp van Google Tag manager kun je data meten die niet standaard gemeten wordt in Google Analytics. Tijdens de Google Tag Manager training gaan we dieper in op welke data essentieel is om te meten en op welke wijze dit ingesteld moet worden.

Ik wil meer leren over Google Analytics!

Wil je meer weten over het analyseren van data vanuit Google Analytics? Bekijk dan één van onze trainingen. Indien je graag meer wilt weten over een bepaald onderwerp in dit vakgebied, laat het ons dan even weten. We zullen de training aanpassen op jouw vraag of probleemstuk. Je mag zelf bepalen waar de training gehouden wordt, tevens de datum & het adres. Natuurlijk staan onze ruimtes bij Bureau Strak in Hardenberg ook ter beschikking. Leer meer over je bezoeker en optimaliseer je marketingactiviteiten door middel van data!

  • Direct aan de slag met Google Analytics

  • Tijd & aandacht voor elke vraag

  • 200+ tevreden klanten

  • Je mag zelf de locatie & tijd bepalen

Google Analytics basis

We nemen je mee in de wereld van Google Analytics. Het statistiekenpakket waarin het meten van marketingcampagnes centraal staat.

Bekijk training

Google Analytics gevorderd

Als je al Google Analytics gebruikt en toe bent aan de volgende stap, is deze training voor jou! We leren je het maximale uit GA te halen.

Bekijk training

Google Analytics maatwerk

Maatwerk op het gebied van interpreteren, analyseren en rapporteren van Google Analytics? Wij helpen je erbij!

Bekijk training

Google Tag Manager Training

Wordt alles goed gemeten in je Google Tag Manager / Analytics account? Wij leren je alle kneepjes van het vak.

Bekijk training
Deze organisaties gingen je voor!