Nummer 1 SEO tip: voeg je bedrijf toe aan Google Mijn Bedrijf!

google-mijn-bedrijf-voor-seo

Heb jij jouw bedrijf al toegevoegd aan Google Mijn Bedrijf? Zo niet, gemiste kans! Het is namelijk simpel om te doen en heeft veel resultaat.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een account dat je kunt aanmaken met je bedrijfsgegevens. Als je een account hebt aangemaakt krijg je meestal een kaart toegestuurd via de post met een verificatiecode. Eigenlijk iedereen kent wel de box met bedrijfsgegevens naast sommige zoekresultaten in Google. Veel mensen gebruiken deze box om snel naar de website te gaan of het bedrijf te bellen. Ook als je bedrijf nog niet een Google Mijn Bedrijf account heeft aangemaakt, staat deze box er wel vaak al. Je hebt dan echter geen invloed op de gegevens die Google er in zet en kunt deze bedrijfsvermelding alleen aanpassen door een Google My Business account (zoals het in het Engels heet) aan te maken. Google Mijn Bedrijf is onmisbaar voor lokale vindbaarheid!

Waar wordt Google Mijn Bedrijf allemaal getoond?

in-google-maps-komenDe bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf wordt dus rechts van de zoekresultaten weergegeven als je het bedrijf Googlet. Ook is dit waar Google Maps de gegevens vandaan haalt. Voor een nieuw bedrijf en een nieuwe website is dit dus een hele snelle manier om in Google Maps te komen en dus je vindbaarheid te vergroten.

Aangepaste openingstijden doorgeven

Via Google Mijn Bedrijf kun je ook aangepaste openingstijden doorgeven. Bijvoorbeeld als jouw bedrijf tussen Kerstmis en oud&nieuw dicht is, of juist open is op tweede paasdag. Ook een extra koopavond of eerder dichtgaan op pakjesavond kun je instellen.

Gebruik Google Posts

In Google Mijn Bedrijf kun je nu ook updates plaatsen, wat Google Posts genoemd wordt. Deze berichtjes toont Google dan in de bedrijfsvermelding naast de zoekresultaten. Dit kunnen mededelingen zijn, nieuwe producten of diensten, aanbiedingen en zelfs promotiefilmpjes.

Constant in ontwikkeling

Google Mijn Bedrijf krijgt elk jaar nieuwe mogelijkheden. Zo is er nu Google Posts, de mogelijkheid tot vragen stellen aan een bedrijf (die je als bedrijf dus wilt beantwoorden!) en zelfs directe links opgeven naar een menu van een restaurant of een boekingsmogelijkheid. Zorg dus dat je regelmatig inlogt bij Google Mijn Bedrijf om te kijken of alle gegevens nog correct zijn en of er nieuwe mogelijkheden zijn waar je gebruik van wilt maken.

Meer leren over SEO en Google Mijn Bedrijf?

Wij geven trainingen over allerlei online marketing onderwerpen. Als je meer wilt leren wat we in dit bericht hebben aangestipt, kijk dan eens bij onze basis SEO training en de SEO maatwerk training.