Kiezen voor Google Adwords Express of Google Ads?

adwords-express-of-google-ads

Als je wilt gaan adverteren in de zoekresultaten van Google, heb je 2 opties als je net gaat beginnen: je kunt kiezen uit Google Adwords Express en uit Google Ads. Express is een versimpelde vorm van Google Ads zodat kleine bedrijven zelf aan de slag kunnen. Google Ads is de uitgebreidere vorm die minder intuïtief in gebruik is. Zijn de extra opties in Google Ads zo waardevol, dat ze de studietijd waard zijn? Dat vertellen we je in dit blogbericht.

Google Adwords Express

Google beschrijft Google Adwords Express als: “Stel binnen een kwartier uw online advertentie op en laat Google de rest doen.” Express is een basisversie van Google Ads en heeft veel functionaliteiten weggehaald om het simpeler te maken voor ondernemers en marketingmedewerkers. Je typt een advertentietekst, stelt een budget in en in welke geografische locatie je jouw doelgroep zoekt en that’s it!

Google Ads

Google Ads is wat we voorheen Google Adwords noemden. Dit is het volledige advertentieprogramma van Google, wat de grootste inkomstenbron van Google is. In Google Ads kun je zowel een zoekcampagne aanmaken voor de zoekresultaten, als campagnes voor display (banners op andere websites), video (voor YouTube), shopping en mobile (in apps). Je kunt zelf beslissen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, welk bod je op een zoekwoord wilt doen, je advertenties (gratis!) uitbreiden met advertentie extensies en nog heel veel meer. Zoals je al ziet, je hebt heel veel meer mogelijkheden, wat in het begin overweldigend kan zijn.

Express groei je snel uit

Google Adwords Express is basic. Te basic. Voor kleine eenmanszaken kan het een snelle manier zijn om te beginnen met adverteren in Google. Je groeit er echter heel snel uit.

  • je hebt weinig invloed op wie jouw advertenties ziet
  • het is niet mogelijk invloed uit te oefenen op hoeveel je uit wilt geven per bezoeker op je website
  • je kunt niet op conversies aansturen
  • je kunt geen zoekwoorden kiezen
  • het wordt snel onoverzichtelijk als je meerdere producten en diensten hebt

Je bent dus beter uit als je meteen begint in Google Ads, omdat je de advertenties in Google Express niet over kunt zetten naar Google Ads. Dan moet je dus weer helemaal opnieuw beginnen.

Leer snel Google Ads gebruiken

Ja, Google Ads is in het begin even lastig. Bespaar veel tijd met een SEA training van Strakademie! SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel adverteren in zoekmachines, zoals met Google Ads. Bekijk onze verschillende SEA trainingen.